Nabídka
· Domů
· Ankety
· Archív článků
· Diskusní fórum
· Doporučte nás
· Download
· Hledat
· Poslat článek
· Recenze
· Seznam uživatelů
· Soukromé zprávy
· Statistika přístupů
· Témata článků
· Top 10
· Vaše připomínky
· Váš účet
Témata článků
· Audio
· DVB
· Hardware
· Kamery, recenze
· Ostatní
· Sony Vegas
· Video
Hledat

Kdo je přítomen
V tuto chvíli je 77 návštěvník(ů) a 12 uživatel(ů) online.

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
Doporučujeme

Naše ikonky:

RSS

Diskusní fórum

FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace   Osobní nastaveníOsobní nastavení   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Smart Rendering ve Vegas 10 (11)
Přejít na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra TVfreak.sk -> Editace videa
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
chrvi

Registrace: 30.4. 2012

PříspěvekZaslal: po duben 30, 2012 6:29 pm    Předmět: Smart Rendering ve Vegas 10 (11) Citovat

Ahojte,

mel bych dotaz - kdysi davno s Vegasem 9 se mi obcas postestilo dosahnout toho, ze pri renderovani vysledneho videa nebyla nutna rekomprese a rendering tak trval pouhou chvilicku, navic beze ztraty kvality.

Toho se mi ale nejak u Vegas 10 (resp. 11) nedari dosahnout.

Priklad:
Mam zaznam z kamery (m2ts s rozlisenim 1440x1080i) a zvuk v mp3, ktere chci dat ve Vegas k sobe a pouze to audio sloucit (resp. odstranit puvodni zvuk z kamery a nahradit zvukem v mp3). Cekal bych tedy, ze se zadna rekomprese delat nebude, neb s videem jsem vubec nic nedelal.
Vlastnosti projektu mam nastavene na HDV video 1440x1080i, aby odpovidaly memu zdrojovemu videu.
Pro renderovani volim ukladani do Sony m2ts formatu.

Navzdory temto krokum mi vysledny rendering (ktery pouze vezme video z kamery a zvuk z mp3 a spoji je do jedineho souboru) trva dost dlouho, protoze se z nejakeho duvodu nepouzije ten Smart Rendering...

Nemeli byste prosim nekdo tip, co delam blbe?

Diky moc.

PS: Zjistil jsem, ze pri renderovani do m2ts se mi ta mp3 prevede do AC3 (jiny format mi ani nejde zvolit), ale to by s tim, hadam, vubec nemelo souviset...

PPS: Taky by me zajimalo, zda by mel Smart rendering fungovat i u takovych casti videa, kde sice treba jsou na nekterych video stopach definovane filtry, ale v danou chvili je "na povrchu" pouze jedina video stopa (ostatni jsou schovany pod ni), ktera ma normalne viditelnost 100% a nejsou na ni aplikovany zadne filtry. Laicky bych cekal, ze kdyz v tu chvili video obsahuje pouze nijak neupraveny obraz z dane videostopy, tak by se mel smart rendering pouzit i zde (ac ve skutecnosti jsou pod ni treba nejak poskladane jine video stopy s filtry)...
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Foolproof

Registrace: 28.2. 2007

PříspěvekZaslal: út květen 01, 2012 12:24 pm    Předmět: Citovat

MP3 není v M2TS povolen, tedy ho musí převádět vždycky, musí udělat na pozadí remux, zvuky zmixovat a opět zmuxovat s videem .

V případě nasazení jakéhokoliv filtru kamkoliv se smartrendering nekoná.
Saxel

Registrace: 6.3. 2007

PříspěvekZaslal: st květen 02, 2012 8:10 am    Předmět: Citovat

chrvi
Tvůj dotaz je dost neurčitý. Píšeš, že máš záznam z kamery m2ts, projekt máš nastavený na HDV a rendruješ patrně do Sony AVC. Nejdřív nám prozraď, v jakém formátu je skutečně tvůj záznam z kamery, jestli HDV nebo AVCHD. Pokud je to HDV, pak ti může fungovat smartrender, ale logicky zase jenom do HDV. Pokud máš AVCHD, tak máš smůlu, protože tam ještě Vegas smartrender neumí.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
chrvi

PříspěvekZaslal: st květen 02, 2012 1:25 pm    Předmět: Citovat

Jaj, tady tem vecem bohuzel moc nerozumim, abych se priznal...
Video z kamery je, predpokladam, AVCHD.
Myslel jsem, ze HDV je pouze soucast nazvu profilu (project properties) ve Vegasu a volil jsem ho jen proto, ze je tu nastavene stejne rozliseni a framerate jako u meho zdrojoveho videa (1440*1080i, 25fps), tj. abych tam nemel prednastavne napr. NTSC pri 29fps...

Pri renderovani pak pouzivam profil Sony AVC (*.mp4, *.m2ts, *.avc), kde mam vybranou template AVCHD 1440x1080-50i, abych video zase ulozil do m2ts. Myslel jsem, ze tak budu mit zdrojove video, nastaveni projektu i vystupni video format vzajemne kompatibilni (ne-li primo totozne), abych maximalizoval sanci, ze se uplatni ten smart rendering.

Pokud smart rendering u AVCHD nefunguje, pak mam tedy asi tu smulu, no...
Ale stejne marne premyslim, co jsem to tehdy kdysi davno delal, ze se mi ten smart rendering aktivoval - mozna, ze jsem tehdy nepracoval primo s m2ts z kamery, ale mel jsem to tehdy z nejakeho duvodu prekonvertovane treba do mpg - to uz dnes nevim, ale davalo by mi to smysl (s prihlednutim k tomu, co jsi psal), proc se to tehdy podarilo a dnes uz se mi to nedari (neb ted uz pracuju celou dobu vyhradne jen s tim m2ts videem).
Saxel

PříspěvekZaslal: st květen 02, 2012 10:47 pm    Předmět: Citovat

chrvi napsal:
Jaj, tady tem vecem bohuzel moc nerozumim, abych se priznal...
Video z kamery je, predpokladam, AVCHD...

Tohle je základní věc, ve které by sis měl udělat jasno. A pokud máš opravdu AVCHD, proč proč máš záznam "jen" 1440x1080? Použij funkci "Match Media Settings" v okně Project Properties vpravo nahoře.
ai

Registrace: 9.4. 2007

PříspěvekZaslal: st květen 02, 2012 10:58 pm    Předmět: Citovat

vyves nekam klip , kraticky nekde, ulozto.cz napr., mozna typ kamery, ale i to nemusi stacit, ovsem myslim si, ze jde o nejaky H.264 a ze to Vegas smart neumi ....btw. zvuk v mp3 ? ,proc , na cem to chces prehravat, preci k H.264 patri AAC nebo tedy nejaky AC3 (pro nejake standalone playery)
chrvi

PříspěvekZaslal: čt květen 03, 2012 11:50 am    Předmět: Citovat

Kameru mam Sony HDR-XR500, dle specifikace je zaznam AVCHD a muzu tocit bud 1920x1080i (16Mbit/s) nebo 1440x1080i (9Mbit/s). Priponu ma takove vieo m2ts.
Rozliseni 1440x1080i pouzivam proto, ze vysledne video zabira o poznani mene mista nez pri tech 1920x1080i a rozdil v kvalite je (subjektivne hodnoceno) neznatelny.

Zde je ukazka videa z kamery:
[url]http://www.ulozto.cz/xwcq4LS/rorate-coeli-cut-m2ts[/url]
Pro oriznuti zaznamu z kamery jsem pouzil primo jeji dodavany soft (Sony Picture Motion Browser), takze video bylo pouze oriznuto bez jakekoliv rekomprese ci zmeny formatu.

Zvuk nemusim mit vzdy v mp3, muzu ho k videu leckdy pridat ve wavu (ale nekdy proste dostanu zaznam z mikrofonu uz jako mp3, proto mp3)...

Videa prehravam pouze na pocitaci, pripadne je uploaduju na YouTube.

Uprimne, doufal jsem, ze s tim videem z kamery a audiem z externiho mikrofonu bych mohl pracovat nejak jednoduse - podobne jako do mkv muze clovek snadno pridavat / odstranovat jednotlive audio/video stopy, tak i v mem pripade by bylo super, kdybych mel nejaky kontejner, do ktereho bych dal pouze video z kamery a pridal tam audio stopu z mikrofonu - a proste to jen ulozil do noveho souboru bez nutnosti rekomprese videa ci audia... (samozrejme bych nejdriv musel treba ve Vegasu audio z mikrofonu posunout a oriznout tak, aby melo stejnou delku jako video a aby bylo s videem spravne synchronizovane).

Tak ja priste aspon zkusim misto mp3 pouzit wav (coz by melo usetrit aspon trochu casu) a v ramci renderingu se pak snad jen ten wav prevede do ac3.

PS: je fakt, ze ted, kdyz jsem mel vsude nastavene to 1440x1080i pri 25 snimcich, tak se mi to renderuje rychleji nez drive, coz bude nejspis tim, jak psal Foolproof, ze se musi prevest ta mp3 interne do wavu a teprve pak do ac3 (kvuli tomu se asi zda, ze se smart rendering nepouzil), ale pritom je mozne, ze video samo rekomprimovano neni...
I kdyz vy jste vlastne rikali, ze smart rendering u AVCHD nefacha...

Hmm... tak aspon vyzkousim render videa, kteremu pridam nejakou jinou zvukovou stopu, ktera ale bude v ac3, takze se nebude muset zvuk nijak prevadet a uvidim, jak dlouho to potrva...

Jinak jeste k originalnimu zaznamu z kamery, tady je k tomu ukazkovemu klipu jeste rovnou media info:
General
ID : 0
Complete name : D:\Radek\video z kamery\Music\Ensemble Versus\2009-12-06 koncert v Domu umeni\Rorate coeli cut.m2ts
Format : BDAV
Format/Info : Blu-ray Video
File size : 21.1 MiB
Duration : 11s 259ms
Overall bit rate : 15.7 Mbps
Maximum Overall bit rate : 18.0 Mbps

Video
ID : 4113 (0x1011)
Menu ID : 1 (0x1)
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L4.0
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 2 frames
Format settings, GOP : M=1, N=26
Duration : 10s 840ms
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 14.8 Mbps
Maximum bit rate : 16.0 Mbps
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 25.000 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Interlaced
Scan order : Top Field First
Bits/(Pixel*Frame) : 0.286
Stream size : 19.2 MiB (91%)

Audio
ID : 4352 (0x1100)
Menu ID : 1 (0x1)
Format : AC-3
Format/Info : Audio Coding 3
Mode extension : CM (complete main)
Duration : 10s 848ms
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 256 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : Front: L R
Sampling rate : 48.0 KHz
Stream size : 339 KiB (2%)
chrvi

PříspěvekZaslal: čt květen 03, 2012 1:43 pm    Předmět: Citovat

Tak jinak, zjistil jsem, ze i kdyz to zdrojove AVCHD video z kamery jen pridam do Vegasu, neudelam s nim vubec nic a jen ho chci beze zmeny vyrenderovat do jineho souboru, tak i tehdy se mi rekomprimuje (coz presne odpovida tomu, jak jste psali, ze u AVCHD smart rendering nefunguje).
...a na mem pocitaci Intel i5 je tak delka renderovani asi trojnasobna v porovnani se skutecnou delkou videa.

Je to ovsem smutne, ze Vegas nedokaze takove video v nezmenene podobe jen nejak prekopirovat misto nutnosti rekomprese... :-(

Pozn. zkousel jsem ted ruzna nastaveni projektu i renderingu, ale zadny kloudny vysledek jsem neobrdzel (snazil jsem se o zachovani originalniho formatu videa):
1) kdyz jsem nastavil natvrdo vlastnosti projektu na HDV 1080-50i (1440x1080i, 25fps) a renderoval do Sony AVC (AVCHD 1440x1080-50i), coz se mi (dik znaku '=') ukazuje jako odpovidajici nastaveni projektu, je delka renderovani trojnasobna.
2) kdyz jsem vlastnosti projektu nastavil pomoci Match Media Settings, nastavilo mi to (buhviproc 1920, kdyz puvodni video je 1440) HD 1080-50i (1920x1080i, 25fps) a renderoval do odpovidajiciho Sony AVC (tentokrat AVCHD 1920x1080-50i), tak renderovani trvalo jeste dele
3) nahodne jsem zkusil dat vlastnosti projektu zpet na HDV 1080-50i (1440x1080i, 25fps) a misto renderovani do Sony AVC dal MainConcept MPEG-2 (HDV 1080-50i), tak doba renderovani odpovidala priblizne skutecne delce videa (akorat kvalita je horsi, zabira to vice mista a vubec...).

Renderovani do MPEG-2 bylo tedy trikrat rychlejsi nez do AVCHD, ackoliv puvodni zaznam uz v AVCHD byl a idealne se mel zas jen do AVCHD bez rekomprese ulozit... :-(

Bohuzel jediny nastroj, ktery zatim znam, ktery umi AVCHD video alespon oriznout bez rekomprese je ten primo s kamerou dodavany Sony PMB, ktery ale jinak za moc nestoji... Skoda, ze to Vegas nezvlada taky... :-(

...a pritom Vegas i ten PMB jsou oba produkty od Sony... nechapu...
Foolproof

PříspěvekZaslal: čt květen 03, 2012 2:37 pm    Předmět: Citovat

Vegas nikdy nezpracuje H.264 bez rekomprese.

Srovnáváš MKV a něco.
Je rozdíl mezi muxem a mixem !!!!!!!! U MKV to muxuješ do jednoho kontejneru a zvuky se nemíchají. Zde se mixují. Musí se tedy rekomprimovat bez ohledu na formát, wav je už raw, takže odpadá jeden krok.

Nerozumí co "ořezáváš", co si pod tím pojmem představuješ.
Ořez je crop, tedy např. z 1000x1000 děláš výřez 900x900.
chrvi

PříspěvekZaslal: čt květen 03, 2012 2:56 pm    Předmět: Citovat

V tomto pripade zvuky nechci mixovat - chci jen vzit video stopu z jednoho souboru a audio z jineho souboru a dat je dohromady...
Vegas bych v podstate mohl pouzit jen k tomu, abych to video a audio k sobe spravne napasoval, tj. abych sesynchronizoval obraz se zvukem (a audio "oriznul" podle delky videa) a nasledne tu audio stopu treba vyexportoval do noveho souboru - dostal bych tak audio i video stopu stejne delky, navic audio odpovidajici videu (sesynchronizovane s videem), takze bych to pak uz klidne nekde uplne mimo Vegas mohl klidne zmuxovat.
S muxovanim mam ale jen male zkusenosti a nevim, jestli treba do mkv muzu strcit to AVCHD video a k tomu treba wav ci mp3 audio stopu.
Porad mi to ale prijde zbytecne slozite a puvodne jsem doufal, ze neco takoveho zvladne nejak i ten Vegas primo pri renderovani vysledneho souboru.

(navic netusim, zda Youtube podporuje upload mkv, ale cekal bych, ze spis ne, kdyz v tom mkv muze byt leccos)

Oriznutim jsem myslel zmenu zacatku a konce, tedy trim nebo split ci jak se tomu rika...
Saxel

PříspěvekZaslal: čt květen 03, 2012 3:33 pm    Předmět: Citovat

Jak už bylo řečeno, Vegas nepodporuje smart rendering AVCHD. Snad to umí Corel VideoStudio nebo Edius, ale nevím jistě.
Každopádně nedoporučuju kombinovat různé softy - něčím střihat video, něčím jiným audio a pak to ještě v něčem jiném lepit dohromady - zbytečná práce navíc s nejistým výsledkem.
Mimochodem, to video, které jsi vystavil je 1920x1080 a ne 1440x1080 jak jsi psal.
Foolproof

PříspěvekZaslal: čt květen 03, 2012 4:46 pm    Předmět: Citovat

chrvi

To ve Vegasu celé nepůjde.

Natáhni video do Vegasu a vypni zvuk.
Natáhni nové audio do Vegasu.
Napasuj si nový zvuk na video a nech uložit pouze audio, jako AC3.
Konec ve Vegasu.
----------------
Dále lze pokračovat přes MKVMerge,

Add video, vypnout zvuk, add napasovaný zvuk.
V global zadat "make webm compliant", automaticky změní koncovku na WEBM, a toto YT žere.

Jde to i na MP4.

YT žere

Kód:

* WebM files (Vp8 video codec and Vorbis Audio codec)
* MPEG4, 3GPP and MOV files – (typically supporting h264 and mpeg4 video codecs and AAC audio codec)
* AVI (Many cameras output this format – typically the video codec is MJPEG and audio is PCM)
* MPEGPS (Typically supporting MPEG2 video codec and MP2 audio)
* WMV
* FLV (Adobe – FLV1 video codec, MP3 audio)

Edit:

Tak nesežere to.

Jinak - vyrob podle výše uvedeného postupu MKV. (nezatrhávej webm.
Stáhni MKVtoMP4 - http://www.mediafire.com/?kxfjeg3qeknqakn
Bez rekomprese vyrob MP4 - a pozdravuj YT.
chrvi

PříspěvekZaslal: čt květen 03, 2012 7:51 pm    Předmět: Citovat

Saxel:
Kurnik, omlouvam se prevelice, udelal jsem ten klip ze stareho videa, kde jsem jeste mel hodne mista na disku a nahraval jsem do plneho 1920x1080i a vsiml jsem si toho az ted, jak jsi napsal...
Tak ja to cele otestuju jeste jednou a lepe, tentokrat opravdu s videem, ktere je skutecne 1440x1080i :-)

Foolproof:
Hm... preci jen to nakonec udelat pres mkv? Hned vyzkousim :-) Diky za tip.
chrvi

PříspěvekZaslal: čt květen 03, 2012 9:06 pm    Předmět: Citovat

Foolproof:
Mam problem - MKVMerge mi nechce pridat to m2ts video (neni to supported media file), koukam ale, ze by mel podporovat AVC/h264 elementary streams (*.avc, *.h264,...).
Tak jsem to zkusil z m2ts natvrdo prejmenovat na .avc (za normalnich okolnosti pripony souboru fakt nemenim, ale treba to m2ts se prej da klidne prejmenovat na m2t ci co, tak jsem myslel, ze to treba projde), coz ale neproslo, neb:
The file is an unsupported container format (MPEG Transport Stream (TS))

Achich, proc jen je tu tolik zkratek - cert aby se v tom vyznal... m2ts, m2t, avc, h264, AVCHD,... a z meho laickeho neznaleho pohledu se to vsechno toci kolem toho sameho :-(

Bych si o tom aj neco precet, ale kdyz v kazde vete na cloveka vybafnou dalsi zkratky, o jejichz vyznamu nema valneho tuseni, se to realizuje blbe :-/
chrvi

PříspěvekZaslal: čt květen 03, 2012 9:24 pm    Předmět: Citovat

Saxel:
Tak jsem nahral klip z videa, co je opravdu 1440x1080:
http://www.ulozto.cz/xjGioGT/untitled-m2ts

Mimochodem, ac je to zase AVCHD, tak i Vegas mi pri Match Media Settings nastavi vlastnosti projektu dle HDV 1080-50i templaty (stejne jako jsem si to predtim nastavoval sam).

Jinak mi odepsali i primo ze Sony, ze AVCHD smart rendering nepodporuje (coz, jak uz jsem psal, fakt nechapu, kdyz jine jejich produkty (napr. PMB) upravovat a ukladat AVCHD dokazou bez rekomprese).

Mas pravdu, ze pouzivat hned nekolik programu dohromady je neprakticke, ale nevim, v cem by se dalo jednoduse udelat vse zaraz.
Treba kdybych mel jen rozstrihat cele video ve Vegasu, tak bych asi zemrel starim, nez by se vse rekomprimovalo do jednotlivych rozstrihanych videi, zatimco s PMB to rozstriham hned.
Na druhou stranu tam ale zase nemuzu dat videu jinou audio stopu, coz bych zase udelal bez problemu ve Vegasu...
ai

Registrace: 9.4. 2007

PříspěvekZaslal: pá květen 04, 2012 2:00 am    Předmět: Citovat

chrvi napsal:
MKVMerge mi nechce pridat to m2ts video

me to tve video m2ts mkvmerge nacte (verze 5.2.1)
chrvi

PříspěvekZaslal: pá květen 04, 2012 10:05 am    Předmět: Citovat

ai:
Pri praci s mkv mi TsMuxer obcas hlasil chybu: "invalid h264 nal unit size nal unit truncated",
coz se dalo opravit tak, ze se mkv soubor otevrel pomoci starsi verze MKVMergeGUI (napr. verze 3.30) a znovu ulozil. Proto jsem mel tu starsi verzi.
Vyzkousim tedy tu novou...

...a veru, m2ts uz do mkv pridat muzu.
Dal jsem tedy do mkv video z kamery (a jeho audio stopu zakazal) a pridal zvuk v AC3 (posleze jsem zkusil i zvuk pouze ve wav).

Problem je, ze se to mkv (at uz se zvukem v AC3 nebo ve wav) vubec neprehrava plynule (a procesorem to neni - ten je vytizen cca na 0%):
http://www.ulozto.cz/xPjgjJz/untitled-mkv

a nasledny prevod tohoto mkv do mp4 (MkvToMp4 mi vytvoril soubor s priponou m4v) to nezachranil (rikal jsem si, ze treba ma muj prehravac problem jen s tim mkv, ale mp4 by mi mohlo jet dobre):
http://www.ulozto.cz/xzsGd1b/untitled-m4v

Schvalne, jak plynule to video pojede vam...
Foolproof

PříspěvekZaslal: pá květen 04, 2012 2:31 pm    Předmět: Citovat

snap327.jpg
 Komentář:
 Velikost:  44.6 kB
 Zobrazeno:  2984 krát

snap327.jpg

Hm....

Jede mi to blbě, poskakuje. Podle mě je ten zvuk divný, mně píše A-PCM vůbec nevím co to je.
----------------

Vzal jsem to tvoje m2ts a přidal k tomu zvuk z tvého MKV wav) a jede to plynule.(Verze 5.5)
Po převodu do MP4 mně to nejelo vůbec - statická fotka.

Použil jsem tedy pro převod do MP4 VideoLan, výsledek katastrofa - škubání.

Použil jsem tedy Rebox a obrázek je jasný - není to LPCM, ale něco velmi divného.

Psal jsem, že napasovaný zvuk máš ve Vegasu uložit jako AC3.
chrvi

PříspěvekZaslal: ne květen 06, 2012 12:22 pm    Předmět: Citovat

No, on prave neni problem se zvukem - jak jsem psal - do toho mkv jsem zkusil dat ac3 i wav a chovalo se to stejne blbe. Ten mkv soubor, ktery jsem nasdilel predtim byl prave s tim wavem.
Tady je ten s ac3 (vytvorenym tak, jak jsi rikal, ve Vegas), ale hraje to stejne blbe:

http://www.ulozto.cz/xtVvyRJ/untitled-s-ac3-mkv

Pritom ten m2ts soubor, ktery jsem strcil do toho mkv, se sam o sobe prehrava bez jedineho problemu krasne plynule...
ODSakEda

Registrace: 26.2. 2007

PříspěvekZaslal: ne květen 06, 2012 1:37 pm    Předmět: Citovat

Strašnej formát to rádoby "Full"HD video , sice 16:9 poměrem stran obrazu, ale jinak jen 4:3 fyzicky rozlišením - nativně (1440x1080i)... Navíc prokládané... sm06 To do různé podoby bude dělat jen a jen problémy jak kodekům tak následně playerům... sm04

Navíc máš výstup 25fps, ale zdroj z kamery natož z fotoaparátu!, byl možná jiný - 30fps, čli se natahuje čas videa a tím to jede zpomaleně a cukavě (musí brzdit se snímky na delší dobu!), neb při 25fps je čas původně 30fps videa delší, ale zvuk jaksi nelze zrychlit!!! Audio trvá 16s ale video při plynulém pohybu totiž trvá cca 37s!

Blbě jsi to někde nastavil a to MKW je zprzněný a nic s tím nejde udělat. Ideální je zachovat fps zdrojového videa i vzorkovací frekvenci audia!!!

Také výstupní rozlišení nejlépe opravdu FullHD: 1920x1080p a progresívní, nebo HDV: do 1280x720p. Tedy 16:9 i rozlišením. Nejprve však zařadit filtr Deinterlace a pak filtr Resize!

Máš někde kousek zdrojového videa z kamery, nebo je to z fotáku? Nechce se mi pročítat celou diskusi
Asus P5Q P45/1600MHz, C2D E8400 3GHz/1333MHz (OC 4,2GHz/1860MHz) Gygabyte GTX 550 Ti pasiv chladič, Kingston dual 2x1GB DDR2/1066MHz, WD Raptor SATAII, 42"LCDTV/monitor: LG42LF75, JVC JY-HD10, OLYMPUS 750UZ, CASIO EX-FH20, SONY Alpha A65
ODSakEda

PříspěvekZaslal: ne květen 06, 2012 1:52 pm    Předmět: Citovat

Tak už to mám, původní záznam byl nejspíš dokonce 50fps!
Koukni: http://www.ulozto.cz/xz43SZh/untitledh264aac1920x1080p50fps-mp4
Buť jej musíš zachovat pro výstup, nebo transformovat! A to Filtrem, nikoliv jen volbou výstupního fps videa bez ohledu na fps zdroje videa...
Asus P5Q P45/1600MHz, C2D E8400 3GHz/1333MHz (OC 4,2GHz/1860MHz) Gygabyte GTX 550 Ti pasiv chladič, Kingston dual 2x1GB DDR2/1066MHz, WD Raptor SATAII, 42"LCDTV/monitor: LG42LF75, JVC JY-HD10, OLYMPUS 750UZ, CASIO EX-FH20, SONY Alpha A65

Naposledy upravil ODSakEda dne ne květen 06, 2012 1:55 pm, celkově upraveno 1 krát.
chrvi

PříspěvekZaslal: ne květen 06, 2012 1:53 pm    Předmět: Citovat

ODSakEda:
Zdrojove video z kamery zde:
http://www.ulozto.cz/xwcq4LS/rorate-coeli-cut-m2ts

Jinak audio i video by mely mit delku cca 18s, coz plati jak pro zdrojove video vyse, tak pro audio. Video je skutecne tocene pri 25fps.

Ze je video prokladane, za to bohuzel nemuzu, v dobe, kdy jsem kameru kupoval, jsem nenasel zadnou ktera by mela progresivni HD zaznam.
Mimochodem, dodnes nechapu, proc sakra se bezne toci prokladane, kdyz jsou s tim jen problemy - doba klasickych televizoru uz je pozvolna pryc a vsichni na ta videa stejne koukaji na monitorech ci novych plochych obrazovkach (at uz s jakoukoliv technologii), takze je treba to deinterlacovat, coz se mi jevi jako zbytecne zlo...
Stejne tak me ale prekvapuje (coz jsem kdesi cetl), ze s editaci progresivniho videa pry taky byvaji nejake problemy (coz ale nechapu proc... zeby s tim mely problemy nejake kodeky?)

A delat deinterlace a resize - dekuji nechci - osobne vubec zadne zmeny videa delat nechci (a nejradsi bych se vyhnul i te rekompresi ve Vegasu, kdyz se s videem nic nedelo, coz jsme teda ale naznali, ze nelze, neb Vegas AVCHD video rekomprimuje vzdy (coz bylo jadro celeho tohoto vlakna)). Cim mene zmen, tim mene video utrpi na kvalite...

...ono to neni "50 fps" - vzdyt je to prokladane (50 pulsnimku/s),
resp. jak je videt i v media infu kdesi nahore - diky tomu, ze to je prokladane je to 50i, tedy 25fps (nepletu-li se). Akorat je u prokladaneho videa blbe, ze vlastne nikdy nemas cely frame nepouzijes-li nejakou konkretni deinterlace metodu, ktera z toho udela cele snimky...
ODSakEda

PříspěvekZaslal: ne květen 06, 2012 2:06 pm    Předmět: Citovat

chrvi Jsem tě těsně předběhl o jednu reakci, čti moji poslení výše! Ale opravdu je zdroj 25fps sm10 ,
Tak jsi Ty nebo Vegas někde doprasil výstupní Framerate a pak ještě jednou...

Jednoduchou editaci - střih bezezměny uděláš v AviDemux-u sm11
Já taková technicky hnusná videa z AVCHD kamer, převedu celá(!) v AviDemux na progresív a rozlišení 1920x1080p při zachování fps (nebo filtr Transformafe FrameRate při různých zdrojích na jednotné fps) a kodek MJPEG a audio PCM o 48000Hz (shodně s původní vzorkovací frekvencí) a vše v kontaineru .AVI sm02

Pak si stím v čemkoliv nejen ve vegasu ale i free editorech, můžeš dělat co chceš, střih i v přímé kopii bez další ztráty kvality a času i na čem chceš, i na nevýkoném PC sm11 Mnozí nejen zde mě za to maj za kacíře, ale já už mám problémů s různými AVCHD, pokrk! sm07

Naposledy upravil ODSakEda dne ne květen 06, 2012 2:07 pm, celkově upraveno 1 krát.
chrvi

PříspěvekZaslal: ne květen 06, 2012 2:07 pm    Předmět: Citovat

ODSakEda:
Jo tak koukam, ze to tvoje video ma 50fps. To moje zdrojove ma pouze 25fps...
Nevim, pomoci ceho jsi to prevedl do toho mp4, ale hadam, ze jak jsi pouzil nejaky ten deinterlace, tak z kazdeho pulsnimku udelalo cely snimek, proto mas vysledek jako 50fps (jen hadam)...

Kazdopadne cely tento thread byl o tom, jak lze vzit to zdrojove video (50i), dat ho do kopy s jinou audio stopou a pak to cele ulozit, aniz by se video muselo rekomprimovat (neb je to casove i vypocetne narocne a at chci nebo nechci, vzdy se tam kousek kvality ztrati, ac jen neznatelne).

Zda se ale, ze to s tim AVCHD neni uplne snadne, takze to asi i nadale budu delat ve Vegasu s tim, ze mi to video zcela zbytecne rekomprimuje, no...
ODSakEda

PříspěvekZaslal: ne květen 06, 2012 2:09 pm    Předmět: Citovat

chrvi Zase komunikujem obreakci... sm03
ODSakEda

PříspěvekZaslal: ne květen 06, 2012 2:22 pm    Předmět: Citovat

Hele, jak se ti to povedlo resiznout a z původně 1920x1080px udělat anamorf 1440x1080px??? sm10
Používáš takové ty přednastavený profily ve Vegasu, zvané jak pro blbce stále jako: PLA25 nebo NTFS30 a pod...??? sm03 sm08 Nebo raději Custom, čili svoje vlastní volby všeho?!!! (rozlišení i fps)
Vegas je v tom dost blbej, dělaj ho "profíci" jak na PriměTV... Oni v rozlišeních stále plavou, neb Sonyho Vegas totiž vychází hlavně ze Sony kamer s tímto anamorfním (1440x1080i) záznamem historicky... sm06
ODSakEda

PříspěvekZaslal: ne květen 06, 2012 2:53 pm    Předmět: Citovat

Tak čeče i když nedeinterluji a neměním fps, udělá editor výstupní video sice 25fps, ale opět zpomaleně a natáhne čas videa... Při deinterlaci nabídne FR50 a udělá 50fps a je to plynulý... Ale nekompatibilní...

Ta kamera má možná sice záznam prokládaný, čili 25fps , což je 2x25polo(!)snímků = 50Hz, ale scanuje nejspíš progresívně 50fps! nebo co, a proklad dělá jen SW??? sm17

A Editory z teho maj chaos a nezadámli opět původních 50fps jako scan, ale ponechámli 25fps, zpomalí se na poloviční snímkování a natáhne čas na dvojnásob... sm06

Takže rekapitulace: ponechámli v nastavení výstupního FrameRate: 25fps, tak i přes Filtr: Resample fps na 25 to dopadne takto: http://www.ulozto.cz/xkkYc4f/rorate-coeli-cutframerate25resamplefps25-mkv sm04
A když zadám F.R.50fps a Res. 25fps, dopadne to takto: http://www.ulozto.cz/xKL7Hd1/rorate-coeli-cutresamplefps50resamlefps25-mkv sm01

POZOR na to! Framerate výstupu a zdroje není totéž! A v nastavení v editorech taktéž je rozdíl jdeli o nastavení výstupu na 25 ale musí být i transformace zdroje třeba z 24 nebo z 50 nebo 120fps, to je věc jiná - a jde o původní fps zdroje videa! Jinak to natvrdo změní a zrychlí nebo zpomalí...

Naposledy upravil ODSakEda dne ne květen 06, 2012 3:00 pm, celkově upraveno 2 krát.
chrvi

PříspěvekZaslal: ne květen 06, 2012 2:57 pm    Předmět: Citovat

Ja to video nikdy nemel 1920x1080. Resp. nesmis se divat na http://www.ulozto.cz/xwcq4LS/rorate-coeli-cut-m2ts (toto bylo skutecne 1920x1080, ale toto video jsem nasdilel omylem) ale na ostatni videa, ktera jsem nasdilel, tj. hlavne to zdrojove
http://www.ulozto.cz/xjGioGT/untitled-m2ts

Ve Vegasu si dam bud Match Media Settings nebo si sam nastavim HDV 1440x1080, 25fps, coz odpovida memu zdrojovemu videu...

Strihat bez rekomprese nemam problem - primo od Sony kamery mam software PMB, ktery to zvlada bez problemu. Ale potreboval jsem k tomu videu nekde nejak pridat audio z jineho zdroje, coz se mi snadno synchronizuje ve Vegas (no... snadno... ale jo, jde to docela dobre).

Pak je pro me nejjednodussi oznacit si tu cast Vegas projektu, kterou chci vyrenderovat do vysledneho videa a o vic se nestarat. Jediny problem je, ze pri te prilezitosti Vegas to video opet prekonvertuje (ac by nemusel, kdyby byl chytrejsi).

A jak se ukazuje, mohl bych sice audio z Vgasu ulozit do ac3, pak ho nejak treba zmuxovat do mkv, to pak prevest do mp4, akorat 1) mam problem s prehravanim uz toho samotneho mkv, jak bylo videt vyse v prilozenem videu (Untitled s AC3.mkv) a 2) asi pro me nakonec bude jednodussi a rychlejsi pockat, nez se vysledne video vyrenderuje primo ve Vegasu, nez abych s nim delal dalsich x veci, nez bych dostal vysledek (ac by vysledek mel tu vyhodu, ze video v prubehu procesu nebylo zbytecne rekomprimovano).

A s tim framerate - to jsem nepochopil - me zdrojeve m2ts video ma framerate (dle media info) 25fps, stejne tak to video prevedene do mkv (Untitled s AC3.mkv), ktere nejede plynule, ma dle media info 25fps. Jedine video, ktere jsem zatim videl s 50 fps je to tvoje mp4 (ktere nevim, jak jsi presne vytvoril).

Jinak AviDemux jsem nikdy nezkousel, nemas pri prevodu z interlaced na progressive problemy s kvalitou (zvlast u rchlych scen)? Nepusobi to rozmazane nebo trhane?
S deinterlacem jsem hrozne dlouho nepracoval - naposledy kdysi ve VirtualDubu se Smart Detinterlace, kde vysledne video ale bylo ponekud trhane (vypada, jak kdyby melo jen polovicni framerate) - a stejny problem mam i kdyz video prevadim napr. v AiseeSoft Total Video Converteru rychle do neceho jineho - tam muzu jen zaskrtnout volbu deinterlace, zadne konkretnejsi nastaveni. Vysledne video pak vypada pekne, kdyz ho pauznu nebo sleduju po jednotlivych framech, ale kdyz ho normalne pustim, tak to proste pusobi trhane...
A pritom musi existovat nejaky fajn deinterlace filtr (videa se mi prehravaji pekne deinterlaced, ale vlastne nevim, kde to mam nastavene a tudiz, jak se to dela - koukam, ze ffd show video decoder ikonka se mi nikde neobjevuje (mam zobrazeny jen ffd show audio decoder a Haali media splitter, takze to video se asi prehrava nejak jinak nez pres ffd show s aktivovanym deinterlace filtrem (nevim ale, jak zjistim, jak se mi to video vlastne prehrava (jsem to asi kdysi nejak nakonfiguroval pri instalaci k-lite codec packu a Media Player Classicu))))

Na ta tva videa se hned podivam...
chrvi

PříspěvekZaslal: ne květen 06, 2012 3:15 pm    Předmět: Citovat

Ehm... k cemu jsme to vlastne chteli dospet? Uz se v tom threadu sam ztracim. :-)

Jak to tak vidim, tak budu asi nadale puzivat Vegas a jeho zbytecnou rekompresi videa pote, co k nemu jen placnu audio (wav ci mp3) z jineho zdroje.

Doba, nez se to video rekomprimuje, me nezabije a vim, ze vysledek (opet AVCHD video v m2ts) bude OK.

Jediny problem, co me pak ale bude trapit, bude, ze vysledna hlasitost zvuku bude po prevodu audia (z wav ci mp3 do ac3) o cca 9dB nizsi, nez byla hlasitost puvodni - na to jsem tu uz ale zakladal sousedni vlakno...

Kruci... takze nejaky problem s tim Vegasem budu mit stale, i kdyz se smirim se zbytecnou rekompresi videa... :-/
ODSakEda

PříspěvekZaslal: ne květen 06, 2012 3:16 pm    Předmět: Citovat

chrvi Proč jsi mi tedy dal odkaz na to 1920???...
A čti ještě znova výše, v čem je asi problém nejspíš, ve scanu kamery 50fps p! A jen SW ukládá jako 25fps i ... Popisuji tam rozdíl v nastavení FR vs Filtr ResampleFR pro tak rychle scanované video(2x25fps namísto 2x25polofps).

Nevol žádná předvolený nastavení pojmenovaná jakkoliv ani jakko: DHV 1440x1080 a pod., ale zadej Custom a vše ručně i výstupní rozlišení! žádný HDV FullHD a pod názvy nepoužívat!

v AviDemuxu není problém s kvalitou dle zvolené metody deinterlace! sm11 Zastav si zdrojové video a bude taky mázlé, prostě to tam stejnak není ostré vlivem času expozice v šeru delším a při pohybu se jen u prokladu ošálí oko a ono to jen nepostřehne a nedeinterluje ideálně ani player ani TV! Prostě u prokladu část informací (obřádek) chybí...

U teho zdrojového videa je problém stejný s FR... Asi fakt scan kamery 50fps...
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra TVfreak.sk -> Editace videa Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejít na: